Съмнения за злоупотреби със земеделски субсидии в сливенското село Младово

11:36, 27 юли 15 / Политика 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За съмнения за злоупотреби със земеделски субсидии, съобщава Нова телевизия. Този път под прицела на разследващите от телевизията е кметът на сливенското село Младово.

 Местни жители са изпратили жалба до главния прокурор, в която обвиняват кмета за източване на десетки хиляди левове от Европа.

Люта битка за земи и пасища се очертава в сливенското село Младово. Там основният поминък е животновъдството. Затова и споровете за пасища и ливади са големи.

През март кметът на Сливен решава да даде безстопанствените общински земи на животновъдите по селата. Това става след като Министерството на земеделието и храните приема такава наредба.

 В село Младово хората, които притежават животни, са 45 души, но не всички имат стопанства. Според жителите на Младово обаче кметът не иска всеки да знае за новата възможност.

 „Ако започнеш да ровиш в сайта на Общината, няколко дни ще ти отнеме да откриеш къде са скрили информацията”, обяснява Даниел. „От години, когато има разпределение и търгове, публикуват винаги информацията в раздел „Търгове и конкурси”, но този път са решили да сменят мястото и точно с един ред са публикували”.  

По закон кметът трябва да свика общоселско събрание - да присъстват животновъдите и ветеринарен лекар, да се направи работна група, а ако няма желаещи - да регистрира сдружение.

Местните обаче заявяват, че такова нещо не е имало.

И така, желаещи няма, защото само четирима животновъди научават за новата възможност. И сами създават сдружението. Оказва се обаче, че кандидатстващите далеч не са случайни хора. А от много време работят за интересите на селската администрация, се посочва в репортажа на Нова телевизия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама