Проведоха полицейска операция срещу производство и разпространение на наркотици в Русенско

11:42, 27 юли 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 25 юли под надзора на Окръжна прокуратура – Русе, служители на сектор ПКП при ОДМВР- Русе, са провели специализирана полицейска операция по линия производство и разпространение на наркотици на територията на Русе и с. Обединение, общ. Полски Тръмбеш.

В хода на операцията са извършени 6 претърсвания на помещения и леки автомобили в Русе и с. Обединение, общ. Полски Тръмбеш. Открита е площ на която са засадени и отглеждани 22 броя растения от рода на конопа, както и помещение оборудвано със специална техника за отглеждане на марихуана, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Иззети са 61 растения от рода на конопа с приблизително тегло на листната маса около 40 гк., техническото оборудване, торове и специални препарати за отглеждането им. Иззета е изсушена тревна маса – марихуана с тегло около 400 грама, както и средства за комуникация.

Установени са две лица на 30 и на 35 години, живущи в Русе, които са съпричастни към извършените престъпления. Действията на разследващите органи по документиране на престъпните деяния продължава. По случая се води досъдебно производство, съобщават още от ОД на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама