Над 300 кг контрабанден тютюн иззет при спецоперации в Плевенско

12:22, 27 юли 15 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
355,300 кг насипен тютюн е иззет при специализирани операции в област Плевен в рамките на два дни – 24 и 25 юли, информират от пресцентъра на ОД на МВР.

В петъчния ден на пазар в Плевен са извършени проверки на четирима улични търговци от село Буковлък. Иззети са пликове с 1.300 килограма насипен тютюн. Съставени са четири акта за административни нарушения по Наредба № 14 на ОбС - Плевен.

Вечерта в село Брестовец, по линия "Акцизни стоки", е проведена специализирана полицейска операция. В хода на акцията служители на сектор "Пътна полиция" спират за проверка лек автомобил "Опел-Вектра" с водач 29-годишен от село Буковлък. В лекия автомобил са намерени 30 черни на цвят полиетиленови чували, съдържащи тютюн с общо тегло около 300 кг. По случая е уведомен дежурен прокурор от РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на около 45 600 лв.

На следващия ден от 5 часа до 9 часа на първокласен път до разклона за град Славяново униформени са спрели за проверка на два пъти лек автомобил марка "Опел Астра", управляван от 42-годишен от Плевен и открили в колата контрабанден тютюн.

Първият път в багажното отделение на автомобила са намерени в полиетиленови пликове и сезалови чували, 43 кг. тютюн. Количеството е предадено с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на около 6536 лв. Вторият път на същото място полицейски екип отново спира същия автомобил със същия водач. На задната седалка намират 11 килограма тютюн. Щетата за републиканския бюджет този път е била за около 1672 лв. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама