Сергей Станишев: Бургас е една от парадните фасади на ГЕРБ

13:43, 27 юли 15 / Политика 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Абсолютно наясно съм с това, че Бургас е една от парадните фасади на управлението на ГЕРБ. С много пари, излети тук. Друг въпрос е каква част от тях са ефективно и полезно усвоени за гражданите”. Това заяви евродепутатът и президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев на пресконференция в Бургас. Той коментира шансовете на общинската организация на БСП за предстоящите местни избори наесен да разбие монопола на ГЕРБ в черноморския град.

Станишев каза, че няма битка, предварително спечелена или загубена. Всичко е въпрос на амбиция, на организация, на активна кампания, така че да може да се спечели доверието на избирателите.

Според него местните социалисти трябва да погледнат в дълбочината на проблемите. Той отбеляза три точки, по които може да се наблегне в предизборната кампания. Първо, доколко община Бургас има собствена реална икономика особено в публичните сфери. Второ, доколко ефективно се използват средствата, които и държавата, и ЕС предоставят. Трето, каква е алтернативата, която предлага БСП за община Бургас.

„Знаете, че с всички направени инфраструктурни проекти, които не могат да се отричат и правят впечатление на бургазлии, трябва да се обърне внимание върху икономиката, работните места, които са основният проблем. Там нещата изобщо не стоят толкова прекрасно, колкото се представят”, коментира Сергей Станишев.

Станишев заедно с други двама евродепутати от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент – Илияна Йотова и Георги Пирински, откриха Европейски информационен офис "Солидарност" в Бургас. Той ще се намира на ул. „Фердинандова“ № 60 в града. Това е вторият такъв офис в България след този в Благоевград, а трети предстои да се открие в Монтана. Целта е чрез него местните граждани да получават актуална информация по всички въпроси, които поставят социалистите в Европарламента, да дават свои съвети и предложения.

Илияна Йотова сподели, че идеята за отварянето на евроофиса в Бургас е дошла от браншовите рибарски организации в града още през миналия й мандат като депутат в Брюксел.

Присъстващият на събитието говорител на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Мерджанов коментира, че Бургас няма как да бъде подминат, защото е сърцевината на множество икономически, културни, академични, транспортни, туристически и др. традиции. Градът и регионът винаги стоят в центъра на дейността на евродепутатите и на БСП като цяло, затова и изборът за създаването на офиса тук никак не е бил случаен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама