Шумен се включва в Световната седмица на кърменето

13:47, 27 юли 15 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредица от инициативи са подготвени по повод Световната седмица на кърменето в Шумен, съобщиха от Регионалната здравна инспекция( РЗИ).

Тази година мотото й е "Кърмене и работа - напълно възможно”, кампанията се провежда ежегодно в дните от 1 до 7 август в повече от 120 страни.  

Проявите започват със седмица на отворените врати в Центъра за майчино и детско здраве в Шумен на ул. “Калоян” 1 от 3 до 7 август от 9 до 16 часа. Бременни жени и майки ще могат да получат от специалистите в центъра консултации как правилно да кърмят децата си.

РЗИ - Шумен съвместно с Училището за бременни към Комплекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) и  Центърd за майчино и детско здраве (ЦМДЗ) организират среща – дискусия по повод Световната седмица на кърмене на 4 август от 09.30 ч. в залата на РЗИ – Шумен.

Ще бъдат аранжирани 3 витрини на здравна тематика за ползите от кърменето, които ще бъдат поставени в АГ комплекс в МБАЛ - Шумен, КСУДС и РЗИ - Шумен.

Здравната инспекция съвместно с Центъра за майчино и детско здраве организира и среща – дискусия на 30 юли от 09.30 ч. в Семейно-консултативен център (СКЦ) Нови пазар и на 31 юли от 09.30 ч. в центъра във  Велики Преслав.

На 20 август ще се състои беседа с презентация на тема: „Тютюнопушене и бременност” пред участници в Училище за бременни към Комплекс за социални услуги за деца и семейства в залата на РЗИ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама