Драгомир Стойнев: Дано да не изплуват пак мераци за раздържавяване на ВМЗ Сопот

14:26, 27 юли 15 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Много лош знак е, че тишината около „Вазовски машиностроителни заводи” (ВМЗ)  Сопот бе нарушена. Когато около тези заводи се шуми, значи нещо не върви”, заяви от Стара Загора депутатът Драгомир Стойнев,  зам.-председател на НС на БСП и ексминистър на икономиката и енергетиката.   

„Като министър извадих ВМЗ от тежка криза, намерих пари за заплати, осигурих средства за изпълнение на договорите, гарантирахме нови поръчки”, припомни Стойнев. Той е категоричен, че там трябва да се работи тихо и спокойно.

Стойнев не коментира спора между синдикати и ръководство. По думите му всеки министър избира и подрежда екипа си сам. Страшното, според него, е,  че този спор ескалира и министерството не може да го овладее, а това е вредно за работниците и за предприятието.

„Дано някой не се опита в суматохата отново да рестартира схемите и мераците за раздържавяване. Това ще бъде стратегическа грешка. Държавата трябва да остане във ВМЗ, да гарантира поръчки и пазари и да гарантира хляба на хората”, категоричен бе Стойнев..

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама