3 години и 4 мес. зад решетките за пиян шофьор, причинил смърт на пътя

14:29, 27 юли 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
3 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим е присъдата, която ще трябва да изтърпи шофьор, причинил при катастрофа в село Горна Митрополия, обл. Плевен, смъртта на жена. Това става ясно от съобщение на пресцентъра на Прокуратурата.

Случаят е от 2 август 2013 г., когато в село Горна Митрополия при управление на „Мерцедес Е - 250“ 36-годишният Алексей Ангелов, с основно образование, осъждан, е причинил катастрофа, при която загива жена с инициали А.Б.

Обвинението срещу Ангелов е повдигнато на 14 май 2014 г. от Окръжна прокуратура – Плевен. От него става ясно, че Ангелов е нарушил правилата за движение по пътищата, като е управлявал в пияно състояние превозното средство и с над допустимата разрешена скорост на движение от 50 км/ч в населено място. Водачът е шофирал с 1, 7 промила алкохол в кръвта и се е движел с 94 км/ч.  Загиналата А.Б. по време на пътно-транспортното произшествие се е намирала на предната дясна седалка на автомобила.

Окръжен съд - гр.Плевен е признал подсъдимия за виновен и с влязла в сила присъда от 20 юли 2015г. след проведено съдебно производство по реда на „съкратеното съдебно следствие“ наложил на подсъдимия наказание от 3 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието и 6 години лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама