Подписка срещу опасна детска площадка събраха в Шумен

15:01, 27 юли 15 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подписка с искане за премахване на опасни катерушки от детска площадка на улица „Дедеагач” в шуменския квартал „Тракия” е внесена в общинския съвет. Това стана ясно на днешното събиране на комисията по териториално развитие и селищно устройство към ОбС – Шумен.

Подписката е инициирана от Михаила Благоева, след като 3-годишният й син пострадал на площадката. Малчуганът счупил носа си, което довело до операция и няколкодневно лечение в болница.

Майката настоява да бъдат премахнати старите катерушки и пейки, да бъдат изградени нови, както и да се подмени старата асфалтова настилка.

Зад изканията й са застанали и 154 шуменци, които са се включили в подписката.

Зам.-кметът Иван Йонков заяви, че съоръженията ще бъдат премахнати. Той отбеляза, че в близост ще бъде изградена голяма спортна площадка. 

Topnovini.bg припомня, че инцидентът с 3-годишния Диян стана на 14 юни, докато се качвал по стъпалата на пързалката. Детето се ударило лошо, а резултатът от инцидента бил счупен нос, операция и четири дена престой на момченцето в Многопрофилната болница в Шумен. “Беше следобед на площадката имаше много майки с деца. Аз бях до пързалката, не съм оставяла детето си без надзор, но белята стана толкова бързо, че само видях как Диян пада с главата надолу на асфалта”, разказа майката Михаила и добави, че всеки път обяснява на малкия да не играе на опасното и старо съоръжение. Тя се е отказала да съди Община Шумен. Единствената й молба обаче е старото съоръжение да се премахне.

Злополучната пързалка, е в много лошо състояние. Част от металната конструкция е покрита с шперплат, който на места е изкъртен, а от съоръжението стърчат опасни железа. Ръждясала катерушка, стари люлки и пейки между, които се валят празни пластмасови бутилки, фасове, картонени кутии и всякакви боклуци допълват печалната картина, а като финален щрих над това се извисява надигнатият от корените на околните дървета асфалт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама