Двама работници загинаха при трудова злополука в Гулянци

15:08, 27 юли 15 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работници на „Напоителни системи“ са загинали при трудов инцидент в град Гулянци. Трагедията се е разиграла в петък сутринта при монтаж на помпен агрегат, научихме от Борис Петков, директор на Инспекцията по труда в Плевен.

Тогава двама работници влизат в шахтата. На дъното й от насъбралите се отпадъци се е отделил т.нар. блатен газ, който е отровен. Единият мъж успява да излезе, тъй като му прилошава, в това време и на другия му призлява, но не успява да се изкачи.

На мястото се отзовава началникът на клона на „Напоителни системи“, който влиза в шахтата, за да помогне на втория работник, но също се задушава от отровния газ.

Пристигат пожарникари, които изваждат работниците от шахтата. Единият, началникът на клона на „Напоителни системи“, обаче е загинал на място. Той е на 29 години. Другият работник умира по-късно в болницата.

От Инспекцията по труда са били на мястото на инцидента още в същия ден. В момента върви съвместна проверка с Районно управление „Социално осигуряване“ – Плевен по случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама