Двама техници застават пред съда заради смъртта на 11-годишно момче

15:56, 27 юли 15 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двамата електротехници Спирия Пелтеков и Михаил Витанов застават застават пред съда. Днес Окръжна прокуратура - Благоевград внесе обвинителния акт на двамата служители на ЧЕЗ.

Те ще отговарят пред Темида за предизвикване на смърт по непредпазливост на 11-годишния Ангел Капсъзов от гоцеделчевското село Копривлен. Момчето издъхна на 19 май миналата година след като се опря на металната ограда на местното училище и бе ударен от токов удар.

Ангел играел футбол с приятелите си в двора на Основно училище "Никола Вапцаров" когато топката излязла от дворното пространсто. Той решил да иде да я вземе, но щом докоснал оградата мощен електрически удар го покосил и той паднал на земята.

Оказало се, че по оградата имало скъсан електрически кабел, по който тече ток. На места изолацията му била стара, а на места изобщо нямало такава.

По делото са разпитани 33-ма свидетели. Направени са и 10 психологически, 3 електротехнически, пожаротехническа, трасологична, съдебно-медицинска и 2 компютърно-технически експертизи.

Според държавното обвинение Пелтеков и Витанов не са установили реалното състояние на проводниците в района на училището, но вписали в констативния протокол, че няма проводници с негодна изолация. Те не са регистрирали неизправностите във въздушния електропровод и не информирали преките си началници в енергодружеството. Това представлява сериозна опасност за здравето и живота на хората, които живеят в района, категорични са обвинителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама