Лозенец посреща едни от най-добрите джазмени на 1 август

16:23, 27 юли 15 / Култура 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За четвърта поредна година на площада в Лозенец ще се проведе музикалният фестивал „Lozenets Jazz Time“, съобщиха от Община Царево.

Фестът стартира на 1 август от 21 ч. с изпълнения на Мишо Йосифов - тромпет, Васил Спасов – пиано, Борис Таслев – контрабас, Атанас Попов – ударни инструменти. В 22:30 часа на сцената излиза неповторимата Мирослава Кацарова заедно с Мирослав Турийски - пиано, Александър Леков – басет, Христо Йоцов – барабани, Божидар Василев – тромбон и Георги Стайков – тромпет.

Любовта на певицата към музиката на Майлс Дейвис, Ела Фицджералд и Били Холидей датира от ученическите й години в езиковата гимназия в Пловдив. От 2000-та година Мира се занимава активно със създаването на качествен и модерен джаз.

Във втората фестивална вечер от 21 ч. ще свирят Мат Марантц - саксофон, един от най-добрите тенористи на Ню Йорк. Алекс Гуудман, който това лято спечели приз за най-добър китарист на джаз фестивала в Монтрьо, Швейцария, също пристига. Последният му албум е номиниран за „Грами”. Там ще е и Георги Георгиев - бас, който от 20 г. живее и свири в САЩ. Преди да замине е бил преподавател в Консерваторията и НБУ по бас и история на джаза. Пред любителите на джаза ще се изяви и барабанистът Димитър Димитров.

Фестивалното издание ще завърши с изпълнения на Десислава Андонова, Антони Рикев, Николай Данев, Радослав Славчев и Божидар Василев. Те ще представят своя проект High Time and TromBoby.

Входът за джаз фестивала е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама