„Рафи бар“ искали да сменят кестените - пречели на тентите

16:54, 27 юли 15 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Управителят на заведението „Рафи бар“ искал да смени два кестена на столичния бул. „Витоша“ с по-ниски, защото дърветата пречели на тентите. 

Пред репортер на София Topnovini.bg от управата споделиха, че двата кестена все още не били премахнати, когато полицията ги забелязала и спряла. От заведението обясниха, че са искали да сменят дърветата с абсолютно същите, но 60 см. по-ниски, тъй като пречат на тентите.

„Признаваме, ако не бяха минали полицаите и не бяха видeли, щяхме да ги сменим. Те ни попитаха дали знаем, че това е забранено. Не знаехме, че ни трябва специално разрешение от общината. Сега пуснахме запитване и ще видим дали ще ни разрешат. Иначе щяхме да ги сменим с абсолютно същите два кестена, но по-малки. Пространството не беше предвидено за високите дървета, които се появиха след ремонтите по бул. „Витоша“, коментираха от „Рафи бар“ пред София Topnovini.bg.

Управителите добавиха още, че се надяват да не им бъде наложена глоба само за намерението да премахнат дърветата.

От пресцентъра на Столичната община заявиха за София Topnovini.bg, че от заведението са решили да сменят кестените със свои растения. След намесата на полицията дърветата били присадени отново. От общината уточняват също, че на собственика ще бъде наложена глоба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама