СГС върна делото за асансьора-убиец

17:19, 27 юли 15 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийски градски съд (СГС) върна делото за падналия асансьор в жилищен блок на "Цариградско шосе" на прокуратурата до отстраняване на констатираните съществени процесуални нарушения в обвинителния акт срещу четиримата подсъдими, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

Съдът заяви, че никъде в обвинението не е посочено ясно какви точно деяния, действия или бездействия са извършили шефът на фирмата, отговорна за инспектирането на асансьора Цветан Цветанов и тримата техници Сергей Цветков, Деян Дервенски и Петко Петков. Адвокатите на подсъдимите поискаха преди да бъде даден ход на делото, то да бъде прекратено и върнато на прокуратурата, защото по думите им не е ясно кой в какво е обвинен. 

В съдебната зала днес пострадалата при инцидента Мария Ваклинова, както и дъщерята и съпругът на загиналата в асансьорната шахта Цветелина Радунчева поискаха да бъдат посочени като частни обвинители и да им бъде изплатено обезщетение в размер по 200 хил. лева на всеки за причинените щети. 

Съдът отказа това тяхно искане с обяснението, че това ще затрудни делото, понеже кръвнината трябва да бъде изплатена от фирмите, в които работят подсъдимите. 

"Върша всичко с много големи затруднения. Не съм същата. Ще бъда търпелива относно хода на делото. Очаквам справедливо решение", каза пред журналисти Мария Ваклинова. Сега тя рядко използва асансьори и се придвижва с патерица.

Припомняме, че инцидентът се случи на 19 август миналата година в блок 201 на бул. "Цариградско шосе", при скъсано въже по време на предвижване на асансьора. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама