Трима номинирани за кметове в Сливенско са одобрени от НС на БСП

17:23, 27 юли 15 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инж. Кольо Милев за Община Сливен, Пепа Беева за Нова Загора и Ваня Колева  - номинирана за кмет на Община Твърдица, са одобрените и от  НС на БСП кандидат-кметове за предстоящия местен вот, съобщиха от местната червена централа. НС на БСП  утвърди издигнатите кандидати за кметове на общини за участие в изборите за общински съветници и кметове - 2015 г.,

84 от досега номинираните кандидати за кметове в страната са одобрени. Тенденцията за видимо подмладяване в партията подкрепя фактът, че едва 12% или само 10-ма претенденти са на възраст над 60 години, а най-възрастните двама са на 65 години. Над половината от одобрените кандидатури (62% или 52-ма души) се борят за своя първи мандат като кметове на общини в страната.

Желанието на БСП за обновление в местната власт чрез привличането на нови, стойностни лица се доказва и от това, че 18 претенденти (21% от утвърдения вчера списък) никога досега не са заемали длъжности в органите на местното самоуправление. Същевременно, БСП подкрепя приемствеността в местната власт и предоставя възможност за продължаване на успешното управление на 32-ма сегашни кметове на партията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама