Футболистите на „Гигант“ изиграха приятелска среща с „Белене Prison”

17:38, 27 юли 15 / Спорт 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приятелска среща между футболните отбори „Гигант” - Белене и „Белене Prison” се е състояла на спортното игрище на Първи обект в Затвора-Белене. Това научихме от Ралица Господинова, пресаташе на местната управа в крайдунавския град.

„Футболната среща е част от спортните дейности за снижаване на агресията и импулсивността, както и за приучаване за работа в екип и взаимопомощ”, е коментирал Николай Карлев - началник сектор „Социална дейност и възпитателна работа” на Затвора-Белене.

Отборът „Белене Prison” включва най-добрите футболисти сред лишените от свобода в беленския затвор. Скоро е приключил вътрешният им шампионат, в който са участвали 10 отбора.

Треньор на „Белене Prison” е командирът на отделение Румен Русев, а капитан - Пламен Кунчев. Калоян Ченков е капитан на „Гигант” - Белене, а треньор за срещата - Красимир Павлов. Приятелският двубой е бил от две полувремена от по 30 мин. В редовното време срещата е завършила при равен резултат - 2:2. След дузпи победител е станал „Гигант” - Белене с 4:3. Голмайстори в срещата: за „Гигант” - Белене - Калоян Ченков, Габриел Томов, Георги Георгиев (от дузпа) и Чавдар Върбанов (от дузпа), а за „Белене Prison” - Валентин Хубенов и Милен Сидеров (втори гол от дузпа).

„Гигант” - Белене за първи път гостува на територията на Затвора, но се надявам това да е началото на нови срещи”, е казал Николай Карлев. Той е благодарил на съдията на срещата Чавдар Домозинов, на момчетата от „Гигант” и треньора им Красимир Павлов, както и на президента на клуба Божидар Блажев за отзивчивостта и коректните отношения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама