Славчо Атанасов: 20 млн. лв. за стадион "Пловдив" стигат, ако не се краде

20:53, 27 юли 15 / Спорт 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"20 млн. лв. за довършването на стадион "Пловдив" стигат, ако не се краде." Това заяви народният представител Славчо Атанасов по време на общественото обсъждане за спортното съоръжение, което народният представител от Патриотичния фронт организира тази вечер в залата на Общинския съвет в Пловдив. 

Припомняме, че на последната общинска сесия местният парламент промени предложената от Атанасов точка за субсидията и мнозинството прие променено решение Пловдив да иска 185 млн. лв.

Народният представител прочете пред десетките пловдивчани в залата писмо от 2013 г., с което кметът Иван Тотев е поискал точно толкова пари за довършването на стадион "Пловдив", колкото сега отхвърля като невъзможни.

В писмото се цитира експертизата на специалистите от УАСГ, която доказва, че стадионът може да бъде довършен, като за целта са необходими между 20 млн. лв. и 30 млн. лв.

"За това писмо, от август 2013 г., мога да кажа на Иван Тотев – "Браво". Не мога да си обясня абсурда, че днес отхвърля нещо, което е искал само преди две години. Още повече, че то не е важно нито за него, нито за мен, то е важно за Пловдив и една наша спортна емблема като стадион "Пловдив". Убеден съм, че в крайна сметка и г-н Борисов, и правителството ще отпуснат парите за довършването на спортното съоръжение", посочи Славчо Атанасов.

До общественото обсъждане се стигна, след като преди повече от половин година при лична среща с премиера Бойко Борисов народният представител договори отпускането на целева субсидия от 20 млн. лв.от държавата за довършването на спортното съоръжение.

Тази вечер екипът на Славчо Атанасов представи и количествено-стойностна сметка, която обосновава разхода от 20 млн. лв.

"Недоумявам от абсурдната ситуация – правителството и премиерът да са съгласни с отпускането на целева субсидия, така че ние да имаме стадион, а тук, общинските съветници на Иван Тотев да откажат това, предлагайки абсурдни и нереални суми", реагира Славчо Атанасов.

"Този стадион не е моя кауза или кауза на Тотев. Той е кауза на пловдивчани", категоричен е той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама