Ето кой отново окупира пейките на бул. "Витоша"

21:19, 27 юли 15 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въпреки протестите от миналата седмица заведенията на столичния бул. „Витоша“ отново са обградили с масите си пейките, предназначени за отдих на хората, които се разхождат по новоремонтирания участък в центъра на София, показа проверка на София topnovini.bg.

Това се случва само четири дни след като будните младежи от сдружение „Спаси София“ инициираха проверки и митинг срещу „окупаторите“. От сдружението се оказаха прави, като заявиха: „Всяко чудо за три дни“.

„Днес имаше хайка от инспектори и много заведения дръпнаха масите си от пейките. В момента са достъпни, но след два дена няма да са. Нямаме нищо против заведенията и хората, които ги посещават, но трябва да има ред“, казаха тогава членовете на сдружението.

Критиката на активистите от „Спаси София“ беше отправена към общината, която според тях раздава тротоарно право на заведенията, без да се замисля. Това беше една от причините да поискат оставката на главния архитект на столицата Петър Диков.

Миналата седмица самият Диков се възмущаваше на своеволията на управителите на заведенията.

"И на мен самия ми направи много неприятно впечатление, че има две заведения, които разполагат маси пред фасадите на сградите, а е изрично указано, че между фасадите на сградите и масите на заведенията трябва да има поне 3 метра отстояние, за могат пешеходците спокойно да се придвижват“, обясни Диков. Той се ангажира всеки ден по бул. „Витоша“ да има проверки от Столичния инспекторат и да се налагат глоби на нарушителите.

По снимките си вадим заключението, че инспекторите не са минали поне в първия ден от седмицата. Както е видно, заведенията отново са разположили удобно масите си около обществените пейки. Този проблем ще се реши едва, когато стане ясно, че е приключила практиката „ако мине номерът“ и наказанията за всеки са сигурни.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама