Ученици от помощното училище в Търговище готвят спектакъл

07:09, 07 мар 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна подготовка за спектакъла, който децата от Помощното училище интернат "Д-р Петър Берон" ще подарят на търговищенци в края на този месец.

Малчуганите пеят, танцуват, рецитират, подготвят костюмите си за представлението в специални творчески ателиета, организирани по проект „Работилница за усмивки”. В работата им помагат специалисти - актьор, кукломайстор, психолог, специален и музикален педагог, както и доброволци.

Спектакълът е по приказката на Андерсен „Грозното патенце” и ще бъде представен пред публика на две места – в салона на Помощното училище, както и на сцената на кукления театър. Точните дати ще бъдат определени скоро и публикувани на страницата на проекта във фейсбук, обещаха организаторите.

„Когато има желание, вяра и малко помощ се оказва че можеш да правиш много неща, дори и такива, за които не си предполагал”, споделят специалистите.

Те разказват, че благодарение на съвместната им работа, в някои от децата са се отключили интереси и способности, за които дори не са предполагали- певчески, творчески, поетични. За това помага и индивидуалният подход, прилаган към всяко дете, съобразен с неговите възможности и потребности. 

Инициативата се реализира от сдруженията"Децата на Търговище" и " Дар" в партньорство с кукления театър. Тя стартира през миналата година. Подкрепени от ментори-артисти децата имат възможност да проявят театралните си заложби и да се забавляват. С тях работят и младежи от Центъра за работа с доброволци. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама