Нов скандал с визитата на ВСС в Хасково

07:09, 07 мар 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Визитата на 4-ма членове на Висшия съдебен съвет в Хасково миналата седмица предизвика още един скандал. Ясен Тодоров, Димитър Узунов, Румен Боев и Милка Итова бяха в областния град на церемония по встъпване в длъжност на редови прокурор. На форума кадровиците обясниха, че са в Хасково, за да говорят с колегите си свободно за проблемите в съдебната система.

Оказва се обаче, че обвинителите от районните прокуратури в областта не са били поканени. Покана не е имало и за обвинителите от Районна прокуратура Хасково. Репортер на Topnovini.bg се срещна с прокурори през почивните дни и те обясниха омерзението си от поведението на членовете на ВСС.

Проверката ни установи, че 4-мата не са пожелали да се срещнат и с нито един съдия. Нормално ли е, когато се говори за реформа в системата да не се срещнеш с хората, които всеки ден работят и знаят проблемите в нея, казаха магистратите.

Редови прокурори, чийто имена няма да съобщим по разбираеми причини заявиха още, че не желаят да се свързват с този ВСС. И съдиите са на същото мнение.

Посещението на 4-мата бе на 29 февруари. Тогава много от работещите в съдебната система са очаквали, че ще имат поне 10-минутен разговор с кадровиците, които направиха сметка на държавата за над 1 000 лв. В сумата е включена, вечерята, разходи за гориво, нощувките, командировъчните, пари за шофьорите им. Вместо това Милка Итова например, е решила да направи шопинг из магазините на Хасково, сочи непотвърдена информация.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама