Мним полицай и съучастницата му отмъкнаха над 1000 лв. и злато от бургазлийка

07:56, 07 мар 16 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мним полицай и неговата съучастница отмъкнаха над 1000 лева и златни бижута от 79-годишна бургазлийка, живееща в блок 31 в комплекс „Лазур”, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Съобщението за кражбата е било получено на 2 март около 16:00 часа.

Възрастната жена съобщила, че около 13.30 ч. на домашния си телефон получила обаждане от непознат мъжки глас, който й казал, че в града има много измамници. Той я предупредил да не отваря вратата на никого, както и да не дава пари или ценни вещи.

След секунди по телефона й се обадила жена, която се представила за дъщеря й. Тя заявила, че й трябват 30 000 лева за лечение. Бургазлийката й казала, че няма толкова пари, а жената я заплашила, че ще й отреже ушите, след което затворила телефона.

След това отново позвънил непознатият мъж и се представил за „Майор Стефанов”, като й казал, че трябва да съдейства на полицията, за да задържат измамниците. Обяснил й, че трябва да опише номерата на наличните в дома й банкноти, като заедно със златните си накити, да ги предаде на измамниците без притеснения, тъй като по-късно същите щели да й бъдат върнати от прокурор.

Бургазлийката приготвила сумата от 1600 лв. и златни бижута /синджир, десет пръстена, обеци и др. златни накити/, опаковала ги и ги хвърлила през терасата на апартамента си. Малко по-късно констатирала, че станала жертва на телефонна измама, като алармирала полицейските служители от Пето Районно управление – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама