Представят книгата "Каймакъ-Чаланъ" в Сливен

08:12, 07 мар 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представянето на книгата „Каймакъ-Чаланъ“, с автор Красимир Узунов, ще бъде тази вечер от 17.30 часа, в зала "Галерия" на комплекс "Национал Палас" в Сливен. На събитието се очаква да присъстват началникът на отбраната ген.-лейтенант Константин Попов и министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Представянето на книгата е под надслов "Сливен помни Каймак-Чалан!".

„Каймакъ-Чаланъ” e издание в два тома, посветено на героизма и безсмъртието на българските герои, участвали в Първата световна война (1914-1918) и в битката, водена през септември-октомври 1916 г. на връх Каймак-Чалан. Изданието разкрива драматични моменти от Каймакчаланската  епопея, в която са описани и участията на сливналии в Първата световна война.

Книгата е издадена по повод 100-годишнината от влизането на България в Първата световна война (1914-1918) и се посвещава на паметта на героите, „останали завинаги на прага на Родината…”.

Досега книгата е представена в много градове от страната, като заедно с автора на всички представяния присъства и адмирал Пламен Манушев - народен представител в 43-то Народно събрание и бивш главнокомандващ Военноморските сили на България.

Авторът Красимир Узунов, собственик на Агенция и Радио „Фокус” и кметът на община Сливен Стефан Радев канят сливенци, гости на града, ученици, родолюбци, преподаватели по история, както и наследниците на загиналите в боевете на Каймак-Чалан да присъстват на представянето на първия том на книгата.

Организатори на събитието са Община Сливен, Инициативен комитет "100 години Каймакчаланска епопея", Регионалният исторически музей, Регионалният инспекторат по образование, Военно формирование 22 220 и Регионална библиотека "Сава Доброплодни".

Входът е свободен, обявиха организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама