Медици предлагат решения за проблемите вследствие на менопаузата

08:12, 07 мар 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дискусии за промените, които настъпват в организма по време на менопаузата, организира Центърът по женско здраве към ДКЦ „Чайка“ във Варна. Инициативата е посветена на Международния ден на жената и се провежда в навечерието му – днес от от 15 ч. в конферентната зала на бившата Курортна поликлиника. Входът е свободен.

„Искаме да ви уверим, че менопаузата не е краят – това е просто началото на нов и обещаващ етап от живота. Колкото повече знаете за нея и с колкото повече жени разговаряте, толкова по-лесно ще ви бъде да навлезете в този нов етап от живота си“, обясняват организаторите.

Програмата ще започне с лекция на тема „Всичко за менопаузата“, представена от акушерката Инна Ненова. Дискусия, водена от акушер-гинеколога д-р Маргарита Пенчева, ще проследи  процесите, етапите, конфликтите и кризите в този период. От 16,30 ч.  е предвидена дискусия за костното здраве с водещ ревматолога  д-р Александра Манушева. Предвидена е и презентация на продукт, подобряващ състоянието на костите и зъбите.

В здравното заведение продължава и кампанията за профилактика на рака на маточната шийка. Тя започна на 4 февруари, но бе удължена още с месец, след като само за няколко дни бяха резервирани всички часове при четиримата АГ специалисти на центъра. В рамките й са безплатни прегледите на пациентките и вземането на цитонамазка.  Единствената платена услуга остава лабораторното изследване на пробите, за което се заплащат 18 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама