Русия и Турция често са се намесвали в политиката ни, смята Методи Андреев

08:44, 07 мар 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази комисия няма да свърши работа. Ние не трябва да взимаме отношение по тази тема в точно този момент, когато Москва и Анкара са в конфликт. Трябва да гледаме интересите на България, а не да вървим по техния акъл. И двете империи имат интереси тук и са се намесвали често във вътрешните ни работи, но тази комисия няма да отрази обективно нещата.

Това коментира в ефира на на бТВ депутатът Методи Андреев от ГЕРБ. Коментарът е по повод създаването на парламентарна комисия, която да разследва евентуална намеса на Турция и Русия във вътрешните работи на България.

Андреев подчерта, че е подкрепил създаването на комисията. Той е категоричен, че България не трябва да разваля отношенията си нито с Русия, нито с Турция.

Темата коментира и депутатът от БСП Филип Попов, който заяви, че социалистите са подкрепили създаването на комисията, „защото е очевидно, че изпълнителната власт не си върши работата“, каза Попов.

„Тя няма да заседава, защото управляващите явно се уплашиха от нещо. България трябва да защити интересите си. Това минава през добри отношения с Русия. Ние няколко пъти сме внасяли предложения за сваляне на санкциите срещу Москва. В момента отношенията с Русия са замразени заради правителството и президента“, каза още депутатът от БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама