Жива верига и искания за оставки заради съборения тютюнев склад в Пловдив

09:28, 07 мар 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки пловдивчани направиха жива верига пред разрушената сграда на тютюневия склад на ул. "Одрин" 8, за да изразят възмущението си от вандалския акт.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, вчера започна разрушаването на зданието, което е паметник на културата.

Оставка на всички в Община Пловдив, които са отговорни за вандалския акт, поиска художникът Емил Миразчиев. Сред множеството бе и художникът Вълчан Петров, автор на пано, което е унищожено заедно със сградата. "Много е тъжно, болно ми е, не бива да се подхожда така", сподели авторката на идеята за Тютюневия град Пенка Калинкова.

Валери Кьорленски от фондация "Пловдив 2019" припомни, че складовете са част от апликационната форма на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата. Колегата му Асен Асенов също изрази възмущението си и нарече събарянето на сградата престъпление.

От Община Пловдив на място бе дошъл единствено заместник-кметът Димитър Кацарски, който каза, че не знае нищо и ще бъде направена проверка за изясняване на ситуацията.

Неколцина граждани с тухли в ръце се отправиха към сградата на Общината. От администрацията обещаха да излязат с официално становище, което до този момент не е оповестено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама