Бургазлия предаде 6 бона на двама непознати, представили се за сърбин и евреин

09:32, 07 мар 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
69-годишен бургазлия е предал сумата от 3000 евро на двама непознати мъже, единият от които се представил за сърбин, а другият за евреин, съобщиха от полицията. Съобщението за измамата е било получено на 2 март около 11:30 часа.

Възрастният мъж разказал, че на ул. "Марица" в ж. к. "Лазур" е спрян от непознат, който се представил се за сърбин. Той го попитал за близък автосервиз, тъй като блъснал колата на някакъв еврейски гражданин. Непознатият го помолил да отиде с него до мястото на катастрофата, за да стане свидетел как му дава пари за нанесените щети по колата.

От разговора между двамата непознати бургазлията разбрал, че сърбинът ще даде на еврейския гражданин сумата от 1 000 евро. В този момент евреинът казал на 69-годишния бургазлия, че много прилича на брат му и ще му подари телефони, но иска от него да му покаже сумата от 5 000 евро, защото не знаел какво представлява еврото и не знаел дали е в обръщение в България.

Бургазлията изтеглил сумата от 3 000 евро от банков клон, като предал парите на сръбския гражданин, а той в замяна му дал чантичката си, като залог. Двамата непознати си тръгнали, а час по-късно бургазлията осъзнал, че е измамен и потърсил за съдействие полицейските служители от Пето Районно управление – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама