Глобата за негласуване щяла да е като за неправилно пресичане

09:40, 07 мар 16 / Политика 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не са нужни промени в Конституцията, за да се въведе задължителното гласуване. Глобата ще е като за минаването на червено, никъде в нея не пише, че то е забранено, но санкции има. Това каза по Нова телевизия съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Той е един от вносителите на поправка в Изборния кодекс, с която се въвежда задължително гласуване. Негласуването ще подлежи на санкция - 50 лв. глоба и 3 месеца без социални помощи. Според Симеонов това няма как да не стане. Той смята, че гласуването е административно задължение, подобно на плащането на данъците. Той отбеляза, че гражданите в България нямат никакви задължения, освен да си плащат данъците. Симеонов не скри, че новите текстове са насочени срещу маргинилизираните групи, който гласуват, в замяна на определени облаги. "Демокрацията е управление на народа, а управляващите сега се избират от между 10 и 15% от българите", посочи той. "По 24 параграфа нашите мургави събратя получават социални помощи", не пропусна да отбележи Симеонов.

Според него е нормално ДПС да е против задължителното гласуване. "Масовото купуване на цигански гласове го прави ДПС, естествено ще са против", обясни Симеонов.

Лидерът на НФСБ смята, че задължителното гласуване ще легитимира управляващите и ще накара хората да са по-отговорни към това свое право. Лидерът на ПФ добави, че пускането на бюлетината е задължение в Белгия, Люксембург, Кипър, Гърция, Франция и Австрия. Санкциите за негласуване работили добре и в Австралия.

Като други важни идеи за промяна в кодекса Симеонов посочи по-високите санкции за купуване на гласове, забраната на подаръците и създаването на съвместни щабове между прокуратурата и полицията, за бърза реакция по време на изборите.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов смята, че вина за бежанския наплив към Европа има "кака Ангела", очевидно имайки предвид германският канцлер Ангела Меркел. "Нали знаете на какво се дължи това? На нелепите изказвания на кака Ангела. Тази, освен че подлага на огромни изпитания ЕС като нищо ще върне фашизма в Германия. Слушайте ми думата!", заяви Симеонов. Според него това, че бежанците избягват да минават през България, е чудесно. "България е най-защитената територия, най-малко засегната от чужденците", похвали се Симеонов. И призова телевизионните журналисти, когато ходят в Македония да не питат бежанците защо не минават през нашата страна.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама