Главният архитект на Пловдив издал разрешение за строителство на мястото на склада (обновена)

09:59, 07 мар 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разрешение за строителство на нова сграда на мястото на съборения тютюнев склад на ул. "Одрин" 8 е издадено през 2009 г. Това заяви главният архитект на Пловдив Румен Русев. Той допълни, че лично през 2014 г. е презаверил строителното разрешение и всичко е законно.

"Нямам никакво законово основание, за да не го презаверя.  Длъжен съм да кажа, че имам едно "крилато"  удостоверение от  министерството на културата, в което  категорично се казва, че тютюневият склад не е паметник на културата" , заяви главният архитект на града.   

Преди минути арх. Русев пристигна в Община Пловдив, където бе посрещнат с гневни викове "Престъпник" от събралото се множество протестиращи пловдивчани. "Ако някой поиска да събори Етнографския музей и това се окаже законно, ще разрешите ли?", попитаха гневните хора главния архитект. "Ако зависи от мен, няма да го съборя, но трябва да спазвам закона", отговори Русев.

"Като обща територия сградата  наистина попада в групов паметник на културата. Но това удостоверение , което споменах по-горе е много по-важно.  Аз съм разрешил  бутането в рамките на закона на база на одобрени проекти на изменение на подробния устройствен план. Не ми харесва и на мен какво се случва, но закона ме задължава. Тогава когато документите на инвеститорите са изрядни, не мога да не издам разрешение", допълни Русев.

Въпреки това протестиращите поискаха оставката му, той не им даде конкретен отговор.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама