Нова порция спасени документи за КТБ

11:16, 07 мар 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова порция документи за КТБ, които са били изхвърлени, публикуваха „Биволъ“ и „Протестна мрежа“. Те са получили сканирани копия на документи, които опровергават главния прокурор. Той вече обяви, че са унищожавани само работни протоколи и става въпрос за небрежност, а информацията може лесно да бъде намерена в Търговския регистър.

„Биволъ“ изброява, че сред тях има такива, които не могат да бъдат извадени от Търговския регистър и представляват следствена тайна. Такива са например запитванията за информация до МВР и Митниците за пресичането на границата от лица с българско и чуждо гражданство. От документите се разбира, че се извършват процесуални действия по искане за правно съдействие постъпило от чужда „кралска прокуратура“ (вероятно испанската), които са относно сирийски граждани посещавали България. Има и опис на документи по делото КТБ, направен на 20.02. От него става ясно, че Цветан Василев ще бъде призован на 20.06.2016 г.

В изцяло запазен изхвърлен документ има описи на приложени документи и други материали (флашки, дискове и т.н.) по делото КТБ, за което Цацаров отрече да е изхвърляна каквато и да е документация, допълват от Протестна мрежа“.

Измежду изпратените документи и части от тях има такива с оригинални подписи на няколко следователи, като се четат имената на Цеков, Вълчов и Станоев. Има и множество документи с неунищожени лични данни, което е грубо нарушение на всички правила за опазването им.

Гражданинът, изпратил документите, е поискал да не бъде назоваван, но е уверил, че се работи по възстановяването на документите, унищожени с шредер.

Скандалът с изхвърлените документи от следствието избухна малко след разкритията на следовател Бойко Атанасов за шпицкомандите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама