Радан Кънев призова за спиране на скандална поръчка във Варна

11:18, 07 мар 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ДСБ Радан Кънев разгласи скандална обществена поръчка за сметосъбиране и чистене във Варна, като призова премиерът Бойко Борисов да я спре.

Поръчката е за 61.3 млн. лв. и според Кънев варненските данъкоплатци са ощетени с около 20 млн. лв. от нея, тъй като спечелилите конкурса - "ЗМБГ" АД София и "Консорциум Варна 1" ДЗЗД са предложили силно завишени цени в сравнение с конкурентите им. И двете фирми са свързани с "Титан", в която участие имат председателя на КРИБ Кирил Домусчиев и брат му - Георги. "Титан" ще чисти и половин София в следващите пет години.

Лидерът на ДСБ разкри още, че по време на процедурата по избор изненадващо е сменена и тръжната комисия без обяснение. Той настоя възложителят да бъде разследван, както и да се провери дали Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е проверила документите.

В тази връзка Кънев заяви още, че Реформаторският блок няма да има номинации за новия състав на Комисията, тъй като става въпрос за "обичайните партийни квоти, в които прозират ясни корпоративни квоти". "В партийни договорки и пазарлъци не можем да участваме - и това е записано в учредителното споразумение на Блока", посочи той.

В очевидно нагласената, по думите му, поръчка във Варна, районите "Одесос" и "Приморски" печели "ЗМБГ" АД, а в "Младост", "Владиславово" и "Аспарухово" - "Консорциум Варна 1".

"Консорциум Варна 1" е съставен от две фирми - "Ай Ес Ви Трейд" АД и "Нелсен Чистота" ООД. Втората фирма е част от "Титан Интернешънъл Холдинг", както и "Титан АС".

Към работата на "Титан" досега са предявявани претенции за зле свършена работа както от граждани, така и от самата местна власт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама