Дискутираха „Мястото на Църквата в съвременния свят“

11:22, 07 мар 16 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С молитвата „Отче наш“, произнесена от всички присъстващи, е започнала срещата на жители на с. Нова Черна с екипа на проекта „Отворен прозорец към вярата“, организирана с помощта на местното читалище „Васил Йорданов-1942“, съобщават организаторите на събитието.

На читалището са били предоставени за временно ползване редица интересни новозакупени заглавия /с финансовата подкрепа на Фондация „Комунитас“/ православна литература, сред които „Писания“ на Свети Силуан Атонски, „Духовни беседи“ от архимандрит Софроний Сахаров, „Животът на Свети Сава“ от Свети Николай Велимирович, „От 25-ия час до вечерния час“ на К.Вирджил Георгиу и редица други.

Участниците в срещата са провели разговор на тема „Мястото на Църквата в съвременния свят“. Словата на водещите разговора отци Стефан Стефанов и Георги Георгиев са сложили начало на дискусия за православната вяра, за ролята и участието на Църквата в нашия живот, както и за нашето участие в нея.

Като завършек участниците в срещата са положили венец и цветя пред паметника на загиналите за свободата на родината жители на Нова Черна, съобщават още организаторите на събитието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама