Тридесет са приемнитe семейства по проект "Приеми ме 2015" в община Разград

12:46, 07 мар 16 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През месец февруари в регистъра на утвърдените приемни семейства към Регионалната дирекция за социално подпомагане в Разград е вписано ново семейство. С него в община Разград утвърдените професионални приемни семейства са вече 30, съобщиха от общинската администрация.

От началото на 2016 г. приемните родители от предходния проект "И аз имам семейство" по ОП „Развитие на човешките ресурси” са преминали към новия проект.

Целта на проекта "Приеми ме 2015" е да се усъвършенства и да се разшири обхватът на услугата "приемна грижа" и да се затвърди нейното предоставяне на местно ниво като алтернативна форма за отглеждане на деца в риск в семейна среда. Акцент е поставен към развитие на специализирана приемна грижа за деца с увреждания; деца, жертви на насилие или трафик; деца, които са непридружени бежанци. Специален фокус се поставя и върху настаняването на деца до 3-годишна възраст.

 По проекта в община Разград към момента в 25 приемни семейства се отглеждат 32 деца. С приемните семейства в общината работи екип по приемна грижа, включващ двама социални работници. На екипа на общинско ниво е възложено цялостното представяне на пакета от дейности, насочени към приемните родители, семействата на близки и роднини, както и кандидатите за приемни родители. Кандидатстването за приемно семейство се извършва пред екипа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама