Осъдиха полицаи, присвоили веществени доказателства

14:23, 07 мар 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама разследващи полицаи от Добрич получиха присъди за длъжностно присвояване и документно престъпление. Варненският окръжен съд призна за виновни 43-годишния Севдалин Събев и 36-годишната Миглена Тодорова за това, че присвоили част от иззети спортни аксесоари и дрехи, изработени неправомерно като имитации на стоки с марките „Адидас“ и „Найк“. При това двамата съставили протокол за унищожени веществени доказателства, като вписали неверни данни в него.

Престъплението е извършено на 5 април 2013 г. След влязла в сила присъда на Районния съд в Добрич Събев като главен разследващ полицай заедно с колегите си от отдел „Досъдебно производство“ в областната дирекция на МВР Миглена Тодорова, Добромир Димитров и Добромир Георгиев  трябвало да унищожат иззети и приобщени като веществени доказателства спортни дрехи и аксесоари. След като нарязали по-голяма част от дрехите, Събев и Тодорова предложили да си заделят облекла за своя употреба и въпреки отказа на другите си колеги, те ги присвоили.  Общата стойност на вещите е 1331 лв.

Съдът наказа Събев и Тодорова с пробация за срок  от 1 година. В този период те са длъжни да се регистрират по настоящ адрес два пъти седмично, да се срещат с пробационен служител и да положат по 150 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. Двамата им колеги бяха оправдани по същите обвинения. Присъдата на ВОС може да се протестира или обжалва в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама