Европа няма как да бъде обетованата земя за целия свят, каза Каракачанов

14:33, 07 мар 16 / Политика 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европа няма как да бъде обетованата земя за целия свят. Всички страни членки на ЕС трябва да се ангажират чрез полицията, армията и флота за ограничаване на бежанските потоци. Това заяви съпредседателят на “Патриотичния фронт” Красимир Каракачанов след среща с президента Росен Плевнелиев.

Конфликтите в Близкия изток и Северна Африка и засиленият миграционен натиск към Европа продължават да генерират риск за сигурността на европейските държави, беше посочено на срещата, съобщиха от "Дондуков" 2. Обща беше позицията, че ЕС трябва да засили охраната на външните си граници, както и да разграничава търсещите убежище от военните конфликти от икономическите мигранти.

Държавният глава припомни, че България е единствената страна от ЕС, която спазва напълно изискванията за регистрация на влизащите у нас мигранти и е необходимо това да бъде направено и от останалите европейски държави.

Като особено остри проблеми Красимир Каракачанов посочи демографската криза у нас и тенденцията на маргинализация и социално изключване на големи групи от българското общество. По думите му липсата на адекватен достъп до здравеопазване и образование е фактор както за неспособността на много хора за последваща икономическа и обществена интеграция, така и за нарастване на битовата престъпност. Според Каракачанов са необходими и допълнителни мерки за повишаване на сигурността в малките населени места, както и от промени в осигурителния модел, които да стимулират преди всичко отговорното родителство в България.

Каракачанов и Плевнелиев се обединиха около позицията, че българските граждани очакват конкретни резултати от предприетите реформи в редица сектори, които да възстановят чувството за солидарност в обществото и доверието в държавните институции.

Политическата стабилност в страната трябва да бъде съхранена, заяви държавният глава. Той посочи, че парламентарно представените партии е важно да се обединят около приемането на "силно антикорупционно законодателство, което да докаже, че времето на политическите декларациите е отстъпило на действията".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама