Четирима влизат в затвора за грабеж на самотни възрастни хора

14:42, 07 мар 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима влизат в затвора за грабежи с побой над самотни възрастни хора в села до Луковит, информираха от пресцентъра на прокуратурата.

След обвинение на Районна прокуратура – Луковит, Васил Д., Анатоли А., Станислав Б. и Георги М., се признаха за виновни и са осъдени за това, че на през октомври м. г. в с. Карлуково и в с. Беленци при условията на продължавано престъпление и в съучастие помежду си като извършители, отнели чужди движими вещи от собствениците им, като употребили за това сила.

През нощта, около 02:30 часа, в с. Карлуково, нападнали самотно живеещ 70-годишен мъж, като му нанесли побой и му отнели мобилен телефон за 26 лв.

Същата нощ около 4 часа, в с. Беленци, в жилище на 79-годишен мъж извършили по идентичен начин втори грабеж, като отнели мъжки часовник, портмоне, гривна и парична сума от 141 лв. (всички на стойност 192 лв.) от владението на собственика, като му нанесли удари в лицето и по тялото.

За извършеното престъпление Анатоли А. е осъден на една година и четири месеца лишаване от свобода при строг режим. Наказанието на Георги М. и Станислав Б. е затвор за срок от по една година и два месеца при строг режим. Васил Д. е лишен от свобода за седем месеца при общ режим.

По отношение на Георги и Станислав са приведени в изпълнение и наказания от десет месеца лишаване от свобода за всеки един от тях, които са отложени, по други присъди. Споразумението не подлежи на обжалване и има последица на влязла в сила присъда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама