ЕП настоява да върнем пари по европрогами

14:47, 07 мар 16 / Политика 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейският парламент (ЕП) настоятелно призовава България, Франция, Гърция и Словакия да подобрят значително възстановяването на неправомерно използвани европейски средства. Това се посочва в годишния доклад за защитата на финансовите интереси на ЕС и борбата срещу измамите с европейския бюджет за 2014 година, който ЕП обсъжда днес.

 

Възстановяването на средства от държавите в ЕС по линия на Европейския фонд за земеделието е под общото средно равнище и до края на 2014 г. не са възстановени дори и половината от средствата по случаите на нередности, разкрити през 2009 г., пише в документа.

 

В доклада е изразена загриженост от това, че 2014 г. е била третата поредна година, през която се отчита увеличение на броя на случаите на нередности, свързани с измами, и е четвъртата поредна година, през която е отбелязано увеличение на броя на случаите на измама, докладвани в областта на развитието на селските райони.

Същевременно ЕП приветства това, че през 2014 г. всички служби на Европейската комисия са разработили и приложили свои стратегии за борба с измамите, сред които е и България.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама