Он лайн ще приемат документи в Тракийския университет в Стара Загора

15:05, 07 мар 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Кандидат-студентите в Тракийския университет в Стара Загора ще могат да подават по електорен път документите си”, съобщи днес ректорът проф. Иван Въшин.  Той представи екипа си, който се състои от трима заместник-ректори, един помощник ректор и главен секретар. Ректорът обяви и програмата си, чието мото е: „Модерен университет – мисия възможна”.

 „Не се предвижда увеличаване на таксите за обучение в Тракийския университет в Стара Загора за новата учебна година”, информира още ректорът.

На 9-ти март започва прием  на документи за предварителните изпити, първият от които е на 26 март, а редовната сесия стартира на 6 юни.  За всички специалности, с изключение на Хуманна медицина ще важат и оценките от матурите. „Откриваме нова учебна  дисциплина – „Педагогика на обучението поинформационни технологии”, съобщи зам.-ректорът проф. Гюрга Михайлова. Тази година ще се приемат и чуждестранни студенти за обучине в първи курс по ветеринарна медицина. Общо 370 са чужденците, които се обучават на английски и български език в Тракийския университет. Те са от 27 държави, най-голям е броят на англичаните, но има и студенти от Сингапур и Малайзия.

От Университета са предложили приемът да бъде за  1711 души, от тях 190 за магистърски програми.  Годишните такси за обучение остават същите- от 460 лв. за икономическите  специалности до 950 лв. за хуманна медицина.  

„Ще кандидастваме и за акредитация за дистанционна форма на обучение. Най-голяма готовност има в Стопанския факултет”, добави прф. Михайлова. Ще се работи и за увеличаване на часовете по чужд език в по-горните курсове.

„Специалността ветеринарна медицина има европейска акредитация и интересът там е голям”, каза още зам.-ректорът.   От Университета продължават работата по осигуряване на студентски практики и стажове. Над 2300 студенти са участвали в такива м.г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама