Групата съветници на ГЕРБ - Разград изключи един от своите членове

15:16, 07 мар 16 / Политика 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник Милена Орешкова е изключена от групата на съветниците от ГЕРБ в Общинския съвет в Разград. Решението е взето единодушно от групата съветници на партията през миналата седмица, потвърди областният координатор на партията д-р Валентин Василев.

Той обясни, че това са чисто вътрешнопартийни проблеми, които не подлежат на коментар. Д-р Василев бе категоричен, че причината за изключването на Орешкова не е заради конфликта между общината и футболния клуб „Лудогорец”, а причините са много, натрупани в последната една година.

Милена Орешкова все още е общински ръководител на ГЕРБ в Разград, каза областният координатор на партията. Той обясни, че за да бъде освободена и от този пост трябва да се премине през поредица от действия, които тепърва предстоят.

Според Орешкова обаче причината за изключването й от групата е изразената й в медиите и по време на сесията на Общинския съвет позиция относно предложението за концесията на стадиона. На сесията в понеделник миналата седмица съветничката от ГЕРБ гласува заедно с опозицията в местния парламент решението за концесията на стадиона да бъде отложено за следващото заседание на Общинския съвет. 

Орешкова отбеляза, че не вижда други основания, защото като общински съветник втори мандат няма друга форма на несъгласие или негласуване заедно с групата. Тя счита, че всички останали причини, посочени от областния координатор са може би в качеството й на общински ръководител на партията.

Орешкова каза, че няма представа какво ще се случи оттук насетне, но бе убедена, че на сесиите ще гласува по съвест.

Тя добави, че все още официално не й е поискана оставката като общински ръководител на ГЕРБ. Най-вероятно обаче ще си я подам сама заради всички несъответствия, които имаме помежду си, допълни Орешкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама