Животновъди започват безсрочна национална стачка

15:32, 07 мар 16 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безсрочна национална стачка започват животновъдите. Това обявиха представители на браншови организации в Стара Загора, след извънредна среща в Града на липите днес.

На 24 март в 12 часа те ще се съберат пред Министерски съвет. Ако не им обърнат внимание обаче, са готови да блокират пътища, митници и т.н.

Фермерите настояват за контрол при вноса на млечни продукти и суровини при влизането им в страната, премахване на контрабандния внос, както и контрол на мандрите и суровините, с които работят.  

 "Докато няма ефективен контрол от страна на държавата, ще блокираме цялата държава. Ще блокираме митниците и за 24 часа ще покажем колко контрабанда влиза в страната. Който ни си върши работата, трябва да си ходи", заяви Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите. Те настояват и за разпускане на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), тъй като са я сезирали за картел при мандрите, но оттам не са реагирали на сигнала.

„Искаме бърза намеса на ДАНС, митници и Земеделското министерство”, категорични бяха животновъдите. По думите им протестът не е политически и се надяват министър-председателят да откликне на исканията им. Час по-рано пък Янаки Стоилов, зам.-председател на Националния съвет на БСП обяви, че България трябва да има смелост да поиска, да се възстанови конкуренцията в Европейския съюз и да има обмитяване на по-скъпия внос на млечни продукти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама