Съучастник на трафиканти на нелегални емигранти отива в затвора

15:42, 07 мар 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съучастник на трафиканти на нелегални емигранти отива в затвора, е решил Русенският районен съд. Мъжът се занимавал с транспортна дейност, като за цел наел товарен микробус. През миналата година банда от професионални каналджии, които не били открити от органите на реда, се свързали с русенеца и му предрожили срещу заплащане да ползват услугите му като превозвач.

Идеята в случая, при който мъжът е задържан на границата, била 8 нарушители на закона, по думите им – граждани на Сирийската арабска република, да бъдат натоварени в буса и скрити в празни сандъци. Половината от тях нямали никакви документи за самоличност.

Трафикантите пък разяснили на „мулето“, че ако бъде спрян за проверка, трябва да обяснява, че превозва стока за Словения, за която му предоставили фалшифицирани товарителница и фактура, както и известно количество стока, за да не буди съмнение.

Нелегалните емигранти пък били събрани от различни части на България. Групата била укрита в общо 4 сандъка, а бусът потеглил към ГКПП „Дунав мост“. Това случило на 29 юни 2015 г.

На границата обаче автомобилът бил подложен на щателна митническа проверка и необичйният „товар“ бил открит. Наложило се да разглобят сандъците, за да извадят легналите в тях хора.

Мъжът е осъден на 1 година лишаване от свобода, която ще изтърпи в затвор от открит тип, както и на 1 500 лева глоба. От наказанието му е приспаднато времето, през което е бил под домашен арест. Той ще трябва да покрие и разноските по делото.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Русенския окръжен съд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама