И ГЕРБ бойкотира процедурата за нов КЗК

15:42, 07 мар 16 / Политика 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като по-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че Реформаторският блок няма да участва в процедурата по избор на нов състав на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) заради съмнения за партийни договорки и намесени корпоративни интереси, премиерът Бойко Борисов е накарал втория в ГЕРБ - Цветан Цветанов, също да извади партията от процедурата.

“След като г-н Кънев и ДСБ, и Гражданският им съвет не желаят и дезертират от това да правят предложение и да участват в избора за председател на КЗК, питам защо партия ГЕРБ трябва сама да понесе тази отговорност“, каза Борисов от Брюксел.

Миналата седмица стана ясно, че ГЕРБ ще предложи Росен Желязков - единственият обвиняем за аферата "Костинброд", за шеф на комисията.

Борисов нападна Кънев, като го обвини в правене на "долна политика". И дори заяви, че лидерът на ДСБ обслужвал БСП и ДПС.

“Повече няма да нося отговорност и да позволявам някой да руши репутацията на ГЕРБ, Цветанов или който и да било в НС. Казват ни предварително, че каквото и да изберем е мафия. Затова съм възложил да намерят законов начин ГЕРБ-или да прекратят процедурата или да не участват. Няма да дам повече върху нас да се упражняват и да се правят на морално чисти, защото не са. Или да седнат на масата на преговорите и да изберат състав, който да се ползва с доверие и да работи, защото очаквам от нея работа“, допълни той.

И заяви, че ГЕРБ нямат нито един грях. “Всъщност голямата партия в парламента, движейки напред законите и това, което трябва да се прави в страната, изпадаме в положение да ни обвиняват в какви ли не грехове. А ние нямаме нито един”, заключи Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама