13-годишният Исус от Добрич се върна към живот

15:47, 07 мар 16 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стабилно е вече състоянието на 13-годишния Исус от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, съобщи началникът на Детско отделение в МБАЛ - Добрич д-р Йовчо Йовев. Над шест седмици момченцето, което бе с усложнения от грип, бе в реанимация и на командно дишане.

Днес състоянието му е позволило то да бъде върнато в детско отделение. Д-р Йовев се надява до дни децето да бъде изписано.  

Исус и 13-годишно момиче от центъра бяха приети в болница с усложнения от грип в края на януари, с опасност за живота. Дни по-късно бяха приети още четири деца от същата къщичка в центъра.

В нощта на 6 срещу 7 февруари 13-годишното момиче, за което бе потвърден вирусен щаб А /H1N1/ или свински грип, почина. Другите четири деца бяха излекувани и изписани.

Медиците обаче не даваха големи надежди за Исус, който също е с множество увреждания.  Всички тези деца, преди настаняването им в ЦНСТДМУ са били в дома в с. Крушари.

Проверка на Държавната агенция за закрила на детето не откри пропуски и нарушения в действията на екипа на центъра във връзка със случая със заболелите деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама