Прокуратурата разследва двама за 1500 кг тютюн без бандерол

16:00, 07 мар 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама мъже от Пловдив - 46-годишният Славчо Р. и 44-годишният Неджатин, са привлечени като обвиняеми за държане на акцизни стоки без бандерол, съобщиха от Районната прокуратура.

На 2 март 2016 г. около 19 часа в сектор "Криминална полиция" при Трето РУ на МВР в Пловдив е получен сигнал, че няколко лица държат на съхранение и се готвят да транспортират за продажба нарязан тютюн в стопанска постройка, намираща се на ул. "Рогошко шосе" в Пловдив. Сформирана е група от полицейски служители за проверка на получения сигнал, като на мястото са заварени Славчо Р., Неджатин А., както и други лица. Били са установени и два автомобила - лекотоварен, марка "Форд Транзит" и лекотоварен ван "Форд Галакси", паркирани в селскостопанския двор, където е била постройката.

При условията на неотложност е било предприето претърсване в селскостопанския двор, както и в двата лекотоварни автомобила, при което е иззето голямо количество зелено-кафява на цвят суха листна маса - около 1500 кг, която по първоначални данни е тютюн, както и машини за рязане на тютюн и други вещи от значение за разследването. Иззети са и двата лекотоварни автомобила.

Спрямо обвиняемите Славчо Р. и Неджатин А. са взети мерки за неотклонение "парична гаранция" от по 2000 лева за всеки един от тях, като е взето предвид влошеното им здравословно състояние. Под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив, продължават активни процесуално-следствени действия по разследването - разпити на свидетели, назначена е експертиза на иззетото количество тютюн и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама