Ръководството на КТБ унищожило 16 чувала документи, твърди прокурорът по делото

16:21, 07 мар 16 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По делото КТБ има складирани 16 чувала с нарязани материали от шефовете на банката. Това каза наблюдаващият прокурор по делото "КТБ" Иван Гешов пред медиите след изслушване в Етичната комисия към ВСС за думите на следовател Бойко Атанасов за нередности в прокуратурата.

Гешев каза, че обвинителният акт по делото ше бъде внесен, "когато му дойде времето". Той отрече да са били унищожавани необходими документи по делото за Корпоративна търговска банка от следствените органи. Делото е в прокуратурата вече четвърти месец и срокът да бъде внесен обвинителният акт е началото на лятото. 

По време на изслушването си Гешев каза, че Бойко Атанасов е говорил без конкретика. Също така отрече да е бил наричан " нещастник" и "предател" от колегите си по време на срещата с главния прокурор Цацаров. Той призова да бъде прослушан записът на срещата, което поиска и самият Бойко Атанасов.

Има само едно място в Европа, където се възстановяват нарязани документи, заяви още прокурорът и попита да не би Бойко Атанасов да има окултни способности, за да знае, че те са свързани с КТБ. 

Наблюдаващият прокурор обясни още, че делото за КТБ се води по пет направления. Той каза, че заради натиска по него е наредил прокурорите по делото да си заключват кабинетите, когато излизат. Също така, делото да се съхранява само на едно място, да няма интернет на компютъра, когато на него се чете то и да се проверява кой влиза и излиза от мястото, където се съхранява делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама