Търсят кръв за момичето, обгорено след селфи

16:46, 07 мар 16 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поради дълбоките изгаряния на 16-годишната димитровградчанка Марияна Тонкова ще се наложи нова операция в сряда. За целта са необходими кръв и кръвни продукти, съобщиха за Пловдив Topnovini.bg от пресцентъра на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Момичето, за което съобщихме сутринта е с 51 % изгаряния. Марияна Тонкова пострада след селфи върху жп вагон.

Желаещите да дарят кръв трябва задължително да упоменат, че тя е за Мариана на 16 години, която е настанена в реанимацията на клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия. Въпреки, че момичето е от Димитровград и може да има желаещи да дарят кръв оттам, лекарите са категорични, че операцията е много скоро и кръводарителите трябва да бъдат от Пловдив.

Момичето е настанено в събота в реанимацията на клиниката по изгаряния на здравното заведение. Пострадалата е с дълбоки рани на лявата ръка и двата крака. Все още е в термичен шок. Състоянието й е стабилно, без голяма динамика в жизнените показатели, но въпреки това е с опасност за живота.

Има амнезия и не си спомня за инцидента. Ученичката е в специално флуидно легло, направени са й превръзки, извършени са и множество неоперативни манипулации.

Оказва се, че на гарата, където Марияна си е правила селфи е предпочитано място от младежите за снимка, която след това качват в социалните мрежи. Много често млади хора се качвали на вагоните, за да се фотографират.

Напрежението, където е станал инцидента е 27 000 волта.Токът удря без дори да бъде докосната мрежата над вагоните, обясниха работници от жп транспорта. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама