Сливенска община влиза в дългова спирала, според Таско Ерменков и групата на БСП

18:13, 07 мар 16 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Сливен влиза в дългова спирала. Има вероятност  предлаганият от кмета Радев облигационен заем да се окаже неизгоден, обяви днес в Сливен  народният представител Таско Ерменков.

„Стоте дни толеранс към едно ново управление вече изтекоха.Силно се надявам, че сегашното ръководство на Сливен ще се съобрази с онези разумни предложения, които съветниците от БСП ще направят, защото да се разчита бджета на общината да се попълва и да се осигуряват необходимите приходи само чрез увеличаване на данъците, означава очакваният резултат да има обратен ефект’, каза още дешутатът.

Ерменков призова от името на съпартийците си, когато се подхожда към проблемите на Сливен,  да се подхожда с отговорност, а не счетоводителски.  

Общинският съветник от БСП Сливен Мариета Петкова подкрепи Ерменков и добави, че увеличението на местните данъци и такси ще намали събираемостта им и ще   затрудни бизнеса в града, което ще доведе до по-малко  работни места.

Новият облигационен заем на Сливенска община ще се гласува на редовното заседание на местния парламент в края на март. Общата сума на облигационната емисия е за 25 млн. лв., с планирана лихва около 2.8 на сто. Срокът за погасяването му ще бъде до 15 години, като гратисния период е до 2 години. Обезпечението му ще е под формата на залог върху бюджетната сметка на Община Сливен, по която постъпват собствените приходи и общата изравнителна субсидия.

Таско Ерменков посочи още, че директори на дирекции и други лица, заемащи ръководни длъжности и са назначени по времето на старото общинско ръководство, сега ще бъдат освободени, а някой от тях вече са получили предизвестия. Депутатът посочи като пример управител на Общински пазари Иван Султанов.

„Ще има и други уволнени по политически причини”, коментира народният представител и добави, че повече подробности по темата ще даде на следваща пресконференция.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама