ЕС премахва визите за турски граждани

18:16, 07 мар 16 / Свят 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейския съюз ще премахне визите за турски граждани. Това стана ясно от чернова на проектопредложение след днешната среща за бежанците между евролидерите и турския премиер Ахмет Давутоглу, съобщава "Ройтерс", цитирана от "Хюриет". Дипломатически източни от ЕС  са потвърдили пред турското издание, че това ще се случи още в края на юни тази година.

Според агенцията двете страни са постигнали договорки и по още две основни точки. Според първата - срещу всеки върнат икономически мигрант ЕС да взема от Турция един истински бежанец, като за това да бъде представен точен график . Европейските лидери и Давутоглу са се споразумели до края на 2018 година южната ни съседка да получи финансова помощ от още 3 млрд. евро за справяне с бежанската криза.

Припомняме, че отпадането на визите за турски граждани бе едно от основните искания, които Давутоглу обяви, че ще отстоява на днешната среща.

Днешната среща на върха между 28-те държавни и правителствени ръководители с Давутоглу завърши без планираното споразумение за спиране на нелегалната миграция.

Проект за такова може би ще се появи по-късно тази вечер, ако държавите членки намерят съгласие помежду си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама