Янаки Стоилов: 250 млн. лв. от тол таксите ще отиват за обслужване на контрола

18:41, 07 мар 16 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Сега се обсъжда системата за тол таксите в България, която ще обхване почти всички пътища. Предлага се най-скъпия начин за електронни винетки със сателитна система за наблюдение. При положение  че се събират около 1 млрд.лв.  годишно, то 250 млн. лв. ще са не за поддръжка на пътищата, а за обслужване на контрола”, заяви днес в Стара Загора Янаки Стоилов, зам.-председател на Националния съвет на БСП. Той е на посещение в Старозагорско и сутринта е имал среща с хората от село Козаревец, които на 13 март ще избират кмет.

 „България не е поставила въпроса, че трябва да бъде осигурена защита на границите на Европейския сюз, а не само на Шенген. Докато не се осигури такава защита и контрол, всеки ще прави каквото си иска”, коментира още Янаки Стоилов.  „Не виждам ясни позиции нито на Европа, нито на България, резултати няма, а рискът се увеличава”, допълни социалистът.

Той съобщи още, че утре „БСП лява България” внася в Народното събрание законопроект  за промяна на Закона за данък добавена стойност (ЗДДС), с който се предлага диференцирана ставка за бебешки храни, дрехи и др. аксесоари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама