Бойко Атанасов обслужва интереси, убеден е Цацаров

23:31, 07 мар 16 / Политика 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров заяви пред БНТ, че следователят Бойко Атанасов обслужва интереси.

"Що се отнася до колегата Атанасов и неговата теза - от кого, как и защо е внушена, на мен ми е съвсем ясна, интересите, които обслужва и те са ми ясни", коментира Цацаров.

Преди време следователят Бойко Атанасов призна, че определени следователи, сравнени от него като шпицкоманда, работили изцяло под контрола на Цацаров. Според него обвинител номер едно забавял дела на някои от водещите политически фигури, за да се оказва натиск срещу тях. Самият Атанасов също призна, че участвал в шпицкоманди, тъй като върху него бил оказван натиск.

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира още твърденията на Атанасов, че делата срещу Цветан Цветанов са се водели под диктовката на Делян Пеевски. Според следователя Пеевски от парламентарната трибуна заявил на Цветанов, че прокуратурата ще се занимава с него и в същия ден делото е било факт.

"Кой ден да дойде делото - на следващия, на по-следващия ден... Отново разиграваме схемата Пеевски, Цветанов и какво ли не още. Дали на следващия, дали на по-следващия ден... И прокуратурата и следствието си вършат работата. Прокуратурата се опитва и мисля, че до немалка степен успява да свърши своята работа. Независимо от това, че на някои не им харесва, независимо от това, че това не се вписва в определени политически сметки", категоричен бе главният прокурор.

Той подчерта още, че днес е поискан имунитет на депутат точно от ДПС. Според Цацаров за провала на знаковите дела, отговорността не е само на прокуратурата, защото преди нея - били разследващите органи, а след нея е съдът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама