Кметът на Варна реформира администрацията си

17:32, 08 мар 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Варна Иван Портних готви структурна реформа на администрацията си. Това съобщи самият той пред журналисти. Предложението му ще бъде внесено в Общинския съвет до началото на април. След като новата структура бъде одобрена от местния парламент, ще стане ясно колко ще са заместник-кметовете и кой за какви ресори ще отговаря.

„Административната реформа не е лесно начинание. Тя трябва да бъде направена по правилния начин, за да не наруши ритъма на работа, а напротив – да го подобри”, коментира Портних.

Сегашната структура на община Варна предвижда 7 зам.-кметове. В момента обаче те са четирима, след като д-р Лидия Маринова престана да изпълнява функциите си по здравеопазване и социални дейности в края на миналата година. Тогава тя беше избрана за общински съветник и зам.-председател на Общинския съвет.

Тодор Иванов, който е бивш шеф на местната полиция, отговаря за сигурността и обществения ред. Пейчо Пейчев следи работата на дирекциите „Информационно и административно обслужване", „Финанси и бюджет", „Местни данъци" и „Общинска собственост, икономика и стопански дейности". Пламена Маринова контролира дирекциите „Правно-нормативно обслужване" и „Контрол и санкции". Христо Иванов отговаря за инфраструктурата, като следи работата на съответните дирекции.

Покана да се присъедини към зам.-кметовете е получил и вече е приел  бившият областен управител Базитов, който беше и заместник на екскмета Кирил Йорданов. Докато беше в общината, той отговаряше за образованието и младежките дейности. Ресорите му сега все още не са определени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама