Ученици от Димитровград правят кръводарителска акция за съученичка, ударена от ток

07:37, 09 мар 16 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лекари от Пловдив пристигат в Димитровград, за да проведат кръводарителска акция за ученичката Марияна Тончева. Тя, както вече съобщихме бе ударена от ток с напрежение 27 000 волта, докато се бе качила на жп вагон, за да си прави селфи. Акцията по набиране на кръв и кръвни продукти се организира утре от 9 до 14 часа във физкултурния салон на СОУ „Любен Каравелов”, където учи 16-годишната девойка.

В момента тя е в пловдивска болница настанена с 51 % изгаряния. Лекарите съобщиха, че днес ще й бъде направена втора операция.

В  училището вече специалисти провеждат образователна кампания сред децата с цел да им разяснят опасностите от подобни ситуации. Репортерската ни проверка показа, че по-голяма част от младежите не са склонни да правят подобни опасни селфита.

Даниел Грозев завършва тази година средното си образование. Обяснява, че предпочита да си направи снимка в парк и че заради една фотография не би рискувал живота си.

Мариана Тончева живее в приемно семейство в Димитровград. Тя е настанена със съдебно решение. Институциите казват, че приемните й родители нямат вина за случилото се.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама